fredag 5. juli 2013

Minneapolis & Chicago

Vi reiser nordover til USA for å besøke Annelin's tante som bor i Minneapolis. Det er godt å komme hit, hvor vi får bo i et hus, sove i en ordentlig seng og spise vestlig mat som vi er så vant til. Her er står Annelin med sin tante i Walker art som er en stor park med mange ulike skulpturer. Denne berømte skjeen med kirsebær på toppen er laget av Claes Oldenburg.
Magnus finner sin yndlings skulptur og blir litt inspirert av denne mannen.
Ellers å gjøre i Minneapolis foruten å slappe godt av og leve et typisk amerikansk liv, drar vi på shopping. Her står Magnus i "Mall of America" som er det største kjøpesenteret i hele USA!
 
USA er stort på alt, og for å gjøre kjøpesenteret enda større putter de inn en svær berg og dal-bane.
 
Sammen med Annelin's tante og hennes barn, drar vi på tur nordover til byen Duluth som ligger ved en stor innsjø i staten Wisconsin. USA byr på ekstremt vær, noe som er vanlig og her regner og tordner det, men etter bare en halvtime er det plutselig solskinnsvær.

Vi tar farvel med Annelin's familie og vi drar på roadtrip i USA! Planen er å nå til New york som blir vår siste stopp. Her er vi i Chicago.

Vi blir overrasket over hvor fin denne byen er som ligger i staten Illinois.

I det varme været går vi en tur langs bryggen

Likedan som Walker art i Minneapolis er denne byen også fylt med skulpturer. Denne er spesielt kjent i Chicago "The cloud gate" også kalla "the bean" fordi den ligner på en bønne. Den ligger i Millennium park. 
Skulpturen er laget av Anish Kapoor og er spektakulær fordi den reflekteres i alle sider på skulpturen.
 
Vi kjører videre i vår amerikanske chevrolet og stopper opp på ulike moteller/hoteller når det trengs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar