søndag 30. juni 2013

Bolivia

Vi reiser til Lake titicaca som ligger på grensen mellom Peru og Bolivia. Dette er den største navigerbare innsjøen i hele Sør-amerika. Her er vi på en liten båttur til øya Uros.
På denne flytende øya laget av siv bor uros-folkene. Hovedgrunnen er at før i tiden brukte de øyene som flyktningsplass da spanjolene kom, og nå er dette en turistattraksjon og folkene lever fremdeles der.

Alle lever på gamle måten og en god ting er at de slipper å betale skatt. Her syr de tepper og duker som de vil selge til turistene.
På hver småøyer har de høvdinger som styrer og her står Annelin med høvdinnen.

Uros-folkene tar oss gledelig med på båttur i deres hjemmelaget siv-båt som de er veldig stolte av.
Deretter drar vi til en annen øy "Taquile". Her er finnes det verken biler eller hotel og vi går oss en tur rundt denne øya.
Taquile-folkene lever ganske primitivt, og de har solpaneler for å få litt strøm på øya. De lever sitt eget samfunn og snakker lokalspråk som ikke er på spansk. Her ser vi noen gamle inka-terrasser som de benytter i dag og.

Så drar vi over grensen til Bolivia og til stedet Copacabana. Lake titicaca, innsjøen ser vi fremdeles i bakgrunn.

Vi tar en treg båt ut til "Isla del sol" som betyr sol-øya, og den lever opp til navnet sitt. Her går vi også på tur rundt øya, og igjen minner landskapet mye om Norge.
Inca ruiner. Her bodde det visst noen utvalgte kvinner som jobbet med tekstiler. Veving og handverk er spesielt kjent rundt i Lake titicaca.

Så drar vi til byen La paz som blir vår aller siste stopp i Sør-amerika. Dette er verdens høyeste hovedstad og ligger på 3650 m.o.h.

Et av hovedattraksjonen her er å dra på sykkeltur i "The death road". Magnus er ute på tur, mens Annelin foretrekker å bli på hotellet.
Vi gjør en siste shopping for her er alpakka klærne mye billigere enn i Peru. Vi finner alt fra genser, sokker, vesker, tepper og til og med lamafoster som de selger på et heksemarked.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar