søndag 30. juni 2013

Inca-trail

Da er vi klar for en 4-dagers inca-trail og her står gruppen vår sammen med 2 amerikanere fra Colorado og vår guide til høyre. Vi skal til sammen gå ca 50 km på disse dagene.
Det er en flott dag og vi er spent på hva vi skal oppleve i de spektakulære Andesfjellene. Det føles som om vi er i Norge.
En lunsj-stopp på vegen og vi blir overrasket over servicen vi får av de lokale hjelperne våre. Vi har med oss 4 bærere inkludert egen kokk som har med alt av utstyr vi trenger på turen.
Mens vi går ser vi stadig flere inca-ruiner på vegen, og guiden vår er flink til å fortelle og forklare.
Vi tar flere pauser på vegen for det er best å ta det med ro når vi er høyt oppe. Her er vi allerede på 3200 meter.
Da er vi på dag 2 og denne dagen skal visst være en tung dag. Vi kommer til å gå lange oppover bakker og i kjedelige trappe trinn og denne veien kalles for "Dead woman's pass". Her har vi allerede gått et stykke oppover og vi er på over 4215 meter og blir vårt høyeste punkt på turen.
Etter en lang nedover bakke camper vi for dagen.
Når det gjelder maten så går det ikke i toro-suppe og grilla pølse. For kokken vår er kjempe flink til å lage mat og vi får ofte 3 retters hver kveld.
 
Da er vi på dag 3 og dette skal visst være en nokså lang dag, men ikke i så mange oppoverbakker heldigvis. Magnus står sammen med en lama som vi ser mye av på vegen.
Her er de såkalla trappetrinnene som er laget av inkaene og er 80% original. Terrenget forandrer seg og vi står i "Inca-cloud forest".
På dag 4 står vi opp gry tidlig om morgenen, fordi her gjelder det å stille seg først i køen ved solporten. Porten åpner opp kl 05.00 og vi løper 3 km av gårde for å være en av de første til å nå Machu Picchu som er reisemålet vårt.
Endelig framme! Machu Picchu, inkaens hemmelige by er et fantastisk syn. Tenk at alt dette var dekket av tykk vegetasjon, før den ble offisielt oppdaget av amerikaneren Hiram Bingham i 1911. 
Vi er alle veldig sliten, men turen er enda ikke ferdig for guiden vil ta oss med inn i ruinen. Her bodde faktisk en familie i 1915 tid før de ble bedt om å flytte.
Dette fjellet i bakgrunn kalla "Wayna picchu"er også mulig å bestige, for her hadde inkaene religiøse sermonier og hvor de ofret lamaene sine.
Vi har ikke billett til det, så vi går bare en rundtur i disse arkeologiske ruinene. Mye av Machu picchu er egentlig rekonstruksjon, for da de oppdaget dette var de ganske falleferdige. Terrassene i bakgrunn ble brukt til å plante grønnsaker i inkaens tid
 
Etter denne 4 dagers-turen er det godt å bare ligge på den grønne terrassen og nyte utsikten. Dette er den beste turen etter Galapagos og for de som har lyst til å oppleve inka-trail er booking et halvt år på forveien nødvendig. En nettside å anbefale er http://www.bambaexperience.com/
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar