fredag 5. juli 2013

Canada

Siden vi er såpass nær grensen mellom USA og Canada så tar vi oss en tur hit til Niagara falls i Canada! Denne fossen kalles "Horseshoe falls" fordi den er formet som en hestesko.
Det er mulig å ta en båttur til fossen, men vi tok heller en tur bak fossen hvor de har bygd en tunnel ned dit. Her står Annelin i regn-poncho like ved fossen, en fuktig opplevelse.
 
Her er "American fall" som ligger på USA sin side.

Det har blitt gjort en del stunt opp igjennom tidene her på Niagara falls. Den første var en kvinne Annie Edson Taylor som i 1901 fòr over kanten i en tønne med sin katt og overlevde. Hun anbefalte ikke dette til andre i ettertid, men flere ville prøve ut denne aktiviteten, og noen døde.
Vi kjører videre til hjertet av Canada byen Montreal som ligger i den franske-delen. Her snakkes kun fransk og byen minner mye om en europeisk by.

Her besøker vi våre venner som vi møtte på i Nicaragua. Vi låner en av deres leilighet og blir her i 4 netter.

Så drar vi på en lørdagstur et stykke utenfor Montreal til en ukjent plass med lite folk som vi ikke husker det franske navnet på. Det er en regnfull dag, men det stopper ikke oss for å gå ut.
Våre fransk-canadiske venner tar oss med til en sirups butikk og vi smaker på "Marble sirup" som er deres særegenhet. Det helles varm sirup over isen og deretter stivner den til. På det canadiske flagget har de et løvblad som altså er fra løvtreet der sirupen kommer fra.

De er ivrige etter å vise oss den canadiske naturen og her er enda en foss gitt.

Andre ting å gjøre i Montreal er å dra på bil-safari.
 
I bilen får vi besøk av en gammel kamel, og han er sulten. Annelin gir ham en pakke med dyrefor.
 
Smil til kameraet!
Her kommer en type okse forbi for han er også litt sulten. Det blir litt vanskeligere for ham å få mat fra vinduet.
Ellers går vi rundt omkring og ser på forskjellige fine dyr i parken, blant annet sjeldne hvite løver. Ja, det er det Canada har å by på, fosser og dyr. Men neste gang får vi dra på fjelltur eller eksperimentere det nordlige av Canada, for der skal det visst være veldig fint. Au revoir!

 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar