lørdag 6. juli 2013

New York City

Da kommer vi endelig fram til vår aller siste destinasjon på denne rundturen, New York City! Byen som aldri sover er full av liv og i juli er det veldig varmt ca 32-25 grader.

Vi sjekker ut folkelivet i Time square hvor det er flest turister. Her blir man omringet av store reklameskjermer

Det er stort sett masse folk overalt hvor vi går og det er rart å tenke på at denne byen har over 8 millioner innbyggere pluss turister.

Vi er ikke så kjent i disse strøkene, så det er bra vi har en venn som kan hjelpe oss. Dette er Brian som vi gjorde trekking sammen med oss i Thailand og han tar oss med til de kule og de typiske New york stedene.

En bygning som minner om serien "Friends".
Vi går en tur i selveste Central Park som er den største parken i byen. En park som egner seg til jogging, sykling, gå tur med hunder og picnic.
En stor dam midt i Central park og vi kan spotte små skildpadder i vannet.
En kjempe fin park og vi forstår hvorfor New yorkere liker å henge her. Mange gatespillere eller underholdere som tiltrekker store folkemengder holder til her og det er typisk New York.
Central park er digert og man kan finne fredelige steder selv om dette er en storby.
Byen har laget et nytt sykkelsystem som skal gjøre det enklere for folk å dra fra a til b .Magnus står foran "Brooklyn Bridge."

Vi har hotellet vårt i Broadway noe som er en perfekt lokasjon. Den ligger i Manhatten, men er en veldig lang gate så subway må benyttes som transportsmiddel.
I denne gata, like ved Times square finnes det en rekke musikaler. På kvelden drar vi for å se på "Rock of ages" og de spiller  mange kjente klassikere, veldig morsomt!
Da er det 4 juli! Og det betyr vår siste dag i New York og vi får feire nasjonal dagen til USA. Vi tar en båttur til "Statue of Liberty" som er frihetsgudinnen på norsk.

Vi er så heldige, fordi båtturen til øya her åpnes den 4 juli og har vært stengt i et halvt år på grunn av opprydning etter stormen i fjor høst. Statuen er som kjent et symbol på frihet og er en gave fra Frankrike som hjalp amerikanerne med å bli selvstendig i 1776. Vi ser at hun holder i lovboken med romansk skrift utenpå," July IV."

På kvelden feirer amerikanerne med et storslagent fyrverkerishow som blir vår perfekte avslutning på turen vår!

Dagen derpå reiser vi vemodigt hjemover til vårt hjemland. Vi har hatt en super tur og har opplevd ulike kulturer på godt og vondt, fantastisk natur og har blitt kjent med mange flotte mennesker. Vi må likevel innrømme at vi har savna Norge innimellom og at det skal bli godt å komme tilbake igjen. Takk til alle blogglesere og håper denne siden blir til en inspirasjon til en senere reise i framtiden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar