tirsdag 18. juni 2013

Peru - Huacachina

Vi står midt i en oase kalt "Huacachina"! Den er omringet av store sanddyner og vi bestemmer oss for å ta noen netter her. For å komme seg hit må vi til byen "Ica" som vi ser i bakgrunn.

Her står en snodig trønder på ryggen av en sanddyne. Med badebuksa, brune tennissokka trukket godt opp, hatt og vannflaske i hånda er han på tur oppover.

Fantastisk utsikt fikk vi på toppen! Man skulle ikke tro at Peru hadde så store ørkenområder på vestkysten.

Så for å utnytte disse langstrakte sandlandskap kjører vi "buggy". Sjåførene skal visst være noen råkjørere. Moro er det!

Annelin legger seg ut på sandboarding eller på sandbrett som det heter på norsk.

Det er fint å spasere seg en tur rundt dammen og de har flere restauranter og barer rundt her.

En peruansk spesialrett kalla "lomo saltado" og er veldig godt! Det er stekte biffstrimler, rødløk, tomatbåter, chips og noe hemmelig krydder i.

Hostellet vi ligger på har både basseng og hengekøyer, pluss ulike dyr som sprang i hagen; skildpadder, kaniner, sau, iguana, undulater, hunder og mer... Det er fint å slappe av her.


Byen Ica er et typisk peruansk vindistrikt og vi drar på vintur for å smake på ulike vinsorter.
Guiden vår forklarer prosessen rundt vinlagingen og her står store fat som er importert fra Europa, men de bruker ikke disse lengre. Kun for utstilling.

Så er det tid for vinsmaking av ulike slag. Magnus tester disse edle dråpene, men de er litt merkelig i smak. Vi foretrekker heller europeisk eller chilensk.

Det lokale er mest stolt av er "pisco" som er deres nasjonalbrennevin laget av druer. Det finnes en rekke ulike smaker, mest kjent er "pisco sour". Ikke verst egentlig, det blir mange shotter når man skal smake på hvert slag. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar