søndag 19. mai 2013

Panama City


Etter Costa Rica drar vi til nabolandet Panama. Her er vi i Panama city som er hovedstaden i landet og er noe annerledes enn de andre landa i sentral-amerika.
Til tross for de store og fine skyskraperan, så er det egentlig ikke så veldig mye å gjøre i Panama City, men de har peace.

Som tidsfordriv gambler vi på "deal or no deal".

Vi treffer på en svenske som overhørte oss snakke trøndersk og han ga oss tips om byen. En spasertur i gamlebyen var å anbefale og der ser vi blanding av fine europeiske bygninger og flere gamle bygninger uten tak og vindu. Disse ble bombadert av amerikanerne en gang i tiden.

Vi møter stadig på hyggelige folk og en lokal restauranteier inviterer oss på hans spiseri hvor han tilbyr typisk mat fra Panama. På bildet: En grønn panama drink med smak av... noe.
Panama er et av de rikeste landa i central-amerika og det har de til takke for panama-canalen. Her er to frakteskip som kommer fra stillehavet og venter på passasje gjennom panama-canalen og ut i atlanterhavet. Bygging av canalen startet i 1881 av franskmenn, men amerikanerne gjorde den ferdig i 1914. Den er 77 km lang og er fremdeles i utvikling.

Fun facts: Pris for å komme seg gjennom canalen var basert på vekt og det største kontainerskipet betalte flere 100 000 dollar, mens amerikaneren Richard Halliburton betalte kun 0.36 $ for å svømme igjennom hele canalen for moro skyld.
Vi kan ikke dra fra Panama uten å ha kjøpt oss en Panama hatt. Den er orginalt laget i Ecuador, men merkelig nok er den populær i Panama. Måten den ble laget på, ble nylig lagt til i UNESCO's kulturarv liste.
For å komme oss litt bort fra bylivet drar vi til byen's nærmeste nasjonalpark. En fin dag for gåtur.
Der ser vi skildpadder som vi mater med vår turkjeks.
Siste dag tilbringer vi på en firhjuls sykkel med ratt. Vi sykler langs promenaden til solnedgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar