mandag 1. april 2013

Los Angeles

Etter Hawaii tok vi flyet til en annen stat, Los Angeles. Og igjen leier vi bil, men denne gangen en Ford Mustang.

Så nå er vi på jakt etter kjendiser i Hollywood.

Kjendisene bor på de fineste strøkene i L.A og vi kjører rundt omkring i Beverly hills for å se hvor de bor. Oppdatert kart fikk vi kjøpe på en automatboks i gata. Forståelig nok var det ikke så mye å se fordi de har høye gjerder/hekker rundt husene sine.  


 De største stjernene fortjener å ha navnene sine på Hollywood boulevard. Her er vi på Walk of fame, en endeløs gate med masse kjente stjerner dekket på gata.

Mens vi går langs gata finner vi finger/fot avtrykk av en rekke kjendiser utenfor"Grauman's chinese theater" Dette teateret er verdens kjent og det er her de har filmpremierene sine. Det begynte i 1927 da en kjendis tilfeldigvis tråkket på våt sement utenfor teateret, og siden da har mange flere nye kjendiser villet ha sine signatur der. 


Så kjendisgale som vi er, fortsetter vi turen til gata Rodeo street. Det er her de mest kjente bruker å handle og paparazziane oppholder seg gjerne her. En dyr og sofistikert gate, vi følte oss litt for lite velstående for å passe inn her, men Annelin hadde råd til en ikke så dyr bukse fra Guess. 

Da er vi på Universal studios! Den største og morsomste turistattraksjonen som vi ikke ville gå glipp av i denne byen.

I universal studio lager de kjente hollywood filmer, tv-serier og tv-programmer. Vi tar en guidet tur hvor vi fikk se hvordan de lager de ulike filmer og vi fikk se "landbyen" hvor fleste filmer blir produsert i. De bygger faktisk egne gater av enkle materialer og det er mye juks i hollywood. Her står Magnus i new york og driver med veiarbeid.

De har også mange ulike aktiviteter som er spesielt gøy for barn, som å dra på 3D-opplevelser. Vi er eventyrlystne og tok absolutt alle disse 3D-opplevelsene. Litt svimmel i hodet må man regne med. 

Jurassic park var Annelin's favoritt.

Rundt omkring i parken møter vi mange film-stjerner, som Dracula, Frankenstein, Sponge bob og her er vi sammen med Shrek og Fiona.

For de filminteresserte, befinner vi oss i bakscenen i filmen "Waterworld" Dette er en bygd scene og vi fikk se et dramatisk show som er en slags gjenskapelse av filmen. 

Her er vi i en litt mer landlig omgivelse utenfor bysentrum. Det er en kjempe fin solskinnsdag i Griffith observatory som er en kjempe fin plass for å gå turer og for å få best utsikt over byen.

På den siste dagen leier vi oss rulleskøyter på Santa Monica beach. En kjempe fin strand som strekker seg langs California kysten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar