onsdag 10. april 2013

Guatemala - Xela

Etter en voldsom kjøretur i et bussvrak på fire hjul fra Guatemala City kommer vi til byen Quetzaltenango, eller Xela som de lokale helst kaller. Vi står på terrassen til familien som vi skal bo hos i 3 uker fremover. 


I løpet av de 3 ukene skal vi lære spansk på skolen Celas Maya. Vi får hver våre privatlærere og vi er på skolen fra mandag-fredag, 5 timer per dag. Her sitter Magnus med sin lærer og studerer hardt for å få de spanske glosene inn. Lærene er veldig flinke og vi anbefaler denne skolen i Guatemala. http://www.celasmaya.edu.gt/

Xela er en fin by å være i og den ligger ca 2500 m.o.h.Vi er i parken lokalisert i nærheten av skolen, og her liker de lokale å henge rundt. Det er passelig varmt om dagen (som sommeren i Norge), men nettene kan være kalde av og til. 

Vi er veldig heldige som fikk oppleve påskefeiringen i Xela. "Semana santa" er den største og viktigste begivenheten i Guatemala. Her   dekorerer de gatene med sand i ulike farger for påskefeiringen. 

De markerer påsken ved å bære flere scener av Jesus Christus på en slags treflåte rundt i byen. Det ser veldig tungt ut og de går i timesvis, og kvinnene er også med, men de bærer på Jomfru Maria. Bærerne er som oftest unge folk, fordi dette går i generasjoner og ungdommene skal vist være entusiastisk om følge denne tradisjonen. Det er lange opptog og de spiller orkester og kaster røkelser.


Skolen arrangerer aktiviteter hver dag på ettermiddager, og her slapper vi av i varm kilde som kommer naturlig fra vulkansk aktivitet i området. "Fuentes Georginas" heter denne plassen og ligger et stykke oppover fjellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar