torsdag 21. mars 2013

Hawaii

Da er vi endelig i gang med å skrive blogg igjen etter en pause på Filippinene hvor vi brukte tid på å være sammen med familien. Her er vi i Hawaii på Waikiki beach i Honolulu. Noen sier at det er mange turister på denne stranda, men ut i våre egne erfaringer så synes vi at stranda hadde få turister sammenlignet med Phuket i Thailand.  

Vi ble på stranda til solnedgang. Ofte kunne vi se seler liggende på stranda. De kommer opp fra havet for å hvile og er beskyttet av statens lover så folk har ikke lov til å ta på de. 

Dagen derpå går vi ut for å mosjonere oss litt. 

Vi skal gå på toppen av diamond mountain og derifra får vi best utsikt over byen Honolulu.

Vi ser Waikiki beach herifra og hotellet vårt ligger i nærheten av den. Hawaii er spesielt kjent for å ha gode surfebølger og vi så mange som surfet i havet.

Magnus er i farta. Han tok et surfekurs på to timer inkludert stågaranti. 

Her er vi på en retro cafe i amerikansk stil. Hawaii's spesialitet er selvfølgelig hamburger med ananas. Det er dyrere å leve i USA sammenlignet med andre land vi har vært i, så det går mye fast food i våre måltider. 

Å leie bil i USA er nødvendig hvis man vil oppleve andre steder enn å bare gå i byen. Vi leier en cabriolet og fikk volvo. Ikke så eksotisk for oss nordmenn kanskje, men i USA er den sjelden og kul.

Vi kjører for å finne fine strender og det lyktes vi.

Honolulu ligger på øya Oahu og et stykke mil unna byen finner vi Hanauma bay park. Dette er opprinnelig et krater, men som nå er blitt en fin snorkle/dykke område. Her var det mange turister ja! Heldigvis er vi her tidlig om morgenen.

Det er litt kaldt om morgenen, så Annelin tar seg en blund og Magnus er ute å snorkler. 

Historisk sett er det Pearl harbour som er den største attraksjonen i Hawaii. Vi er på krigsskipet "Missouri" som ble brukt i 2.verdenskrig. Hele bukta ble rammet under krigen og vi fikk en god omvisning rundt der. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar