søndag 28. april 2013

Nicaragua

Granada! En sjarmerende by i Nicaragua og ligger ved innsjøen "Lago de Nicaragua". Her har de fine restauranter og hyggelige mennesker.

En katedral som ligger nær parken. De er flinke til å restaurere for byen har mange flotte bygninger. 

Vi følger turistfella og drar på tur på hestevogna. Ikke så dumt hvis man vil se seg rundt om i byen og høre litt historikk. Her bodde amerikaneren William Walker som prøvde å erobre Nicaragua med sine private hær.

Byen har mange fine kirker og fargerike bygninger.

Så legger vi ut på båttur rundt de små øyene i innsjøen. Her er vår humoristiske guide som forteller om hvordan de små øyene ble forma av vulkanen. I bakgrunn ser vi en av de mange småøyene og her har rikfolkene boliger. 

Vi følte at vi var i Beverly hills igjen, for her har blant annet Calvin Klein, eieren av Nescafe, tidligere president av Nicaragua og andre kjente politikere flotte feriehus. 

På noen av de øyene bodde det "Spider-monkey". De blir ofte mata av turister som kommer med båter, sånne som vi...
En mini-ananas på stikk.....

Så drar ferden videre til den største øya i innsjøen "Ometepe". Den er dannet av to vulkaner, den ene ser vi i bakgrunn. 

Det var flere hester på denne øde stranda enn turister. 

Vi ble kjent med noen canadiere som ble våre reisefølgere fremover.

Noen km fra stranda og lenger innover på fastlandet finner vi "Ojo de agua". Her bader vi i ferskvann som kommer fra naturen. Godt å kjøle seg ned her når det er så varmt!

Mens Annelin bare vil ha late dager på stranda, drar Magnus og vennene hans på vulkantur. Den ene foran oss er fortsatt aktiv.

Sammen med våre canadiere drar vi til ferieparadiset "San Juan del sur". Denne stranda ligger ved stillehavs kysten. I bakgrunn ser vi at de prøver å etterligne Rio de Janeiro. 

Vi er gira på å prøve fiskelykken i stillehavet og leier en båt med en erfaren kaptain ombord.

Det er en fin fiskedag og vi fikk tre store Jack's, en stor sjelden Mangrove snapper og haugevis av white tuna. Ikke verst...

Mens vi fortsatt hiver inn hvite tunaer får vi så vidt nyte den fine solnedgangen over havet. 

Til kveldsmat spiser vi selvfølgelig fisk, den røde snapper'n som Magnus har fanga. Mett på fisk ble vi til slutt. Som oppsummering av Nicaragua, synes vi dette er et flott land å reise i. Mange er sikkert skremt for at det har vært mye borgerkrig og at det er farlig her, men vi har følt oss trygge hele veien. For her skjuler det seg mange gjemte perler og det er enda ikke mange turister i landet. En plass å anbefale for de reiselyste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar