fredag 12. april 2013

Vulkan Santa Maria



En annen helg skal vi bestige en vulkan, Santa Maria. Heldigvis en som ikke er aktiv, men veien opp dit skal vist være ganske aggressivt.
Vi starter fra 2600 m.o.h og sekkene våre er stappfulle og tunge. Utfordringer vi møter på er høydesyke, tunge oppoverbakker, sterk sol og dårlig fysisk form. Vi regner med at det vil ta ca 5 timer å gå opp.

Vi kom endelig fram! Den siste timen var svært tung. Vi kjente på høydesyken, for det var tungt å puste og hodepine var heller ikke uvanlig å få, men det var verdt alt strevet. For første gang står vi på 3770 m.o.h og på en vulkan.
Her camper vi for natta. Det var mye vind der teltet står, så den måtte vi etterhvert flytte i mørket til en plass med mer ly.

Vi sitter og nyter solnedgangen med en kopp kakao i hånda. 

Om morgenen står vi opp får å se på vulkanutbrudd som kommer hvert 45 minutt. Denne vulkanen heter Santiaquito og ligger ca 2000 m.o.h.
Her er vår gjeng som er klar til gå den lange veien ned igjen. De fleste er medisinstudenter fra USA og de går på samme skole som oss. Vi har tre guider med oss, en til venstre og en til høyre. De jobber frivillige gjennom "Quetzaltrekkers" og mesteparten av pengene går til å hjelpe hjemmeløse barn og til skole. http://www.quetzaltrekkers.com/guathome.html. I bakgrunn ser vi utsikt mot byen Xela.

2 kommentarer:

  1. Hola Annalyn og Magnus! Dere er sporty som legger ut på en slik fjelltur! :D Sikkert utrolig fint å sitte der på toppen etter den lange turen opp. Artig at dere tar spanskkurs, det kan dere få bruk for senere. Alltid kjekt å titte innom bloggen deres. Kos dere videre på tur :) (Her har det blitt vår, og nå er det hele 15 grader ute! Joho! Hehe) Klem fra Ingri :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! Jo d var helt fantastisk der oppe :-) så artig at du følger med, håper det inspirere dere til å dra på tur senere i framtida :-) Så fint med vår! Får litt hjemmelengsel nå. Kos deg i vårsola :-)

      Slett