tirsdag 8. januar 2013

Hoi An

Lenger nordover for Nha Trang finner vi havnebyen Hoi An. En sjarmerende og koselig by i Vietnam. Her finnes det ikke høye bygninger bare gamle hus fra 1100-tallet. Vi gikk gjennom et travelt marked om morgenen.

Barbeque på gata
Det vietnamesiske trafikk-kulturen her er å tute så mye som mulig. Konstant hele tiden, selv om vi ikke er i veien for motorsyklene. Tut tut tut tuuuuuuuut!

Alle selgere var ivrige etter å få solgt noe. De kunne ikke så godt engelsk bare " Buy something!", ropte de hele tiden. Magnus ble fanget av denne damen til å kjøpe en "Hammock", altså en hengekøye. 

Men vi ville heller ha skreddersydd dress og kjole istedet. Hoi An er mest kjent for å ha mange skredderbutikker. Her er den beste og mest profesjonelle butikken "Yaly". De hadde alt av silke, kashmir, bomull osv. 

De kunne sy alt av klær og etter vår egen design. Vi så i moteblader for å få inspirasjon og så var det å diskutere form og farge, deretter måling. 

Så mens vi lar skredderne gjøre sin jobb, dro vi på sykkel-tur på landet.

Vi besøkte en grønnsaksgård

Så på hvordan bøndene arbeidet med risplantasjene,

og fikk ri på en vannbuffalo.

Og slik ble resultatet av sommerkjolen til Annelin, litt skeptisk på lengden her, men det ordnet skredderen fort.

En jumpsuit etter egen design
En dress i marineblå kashmir. Magnus ble veldig fornøyd. Klærne fikk vi sendt fra butikken til Norge, og om vi senere en gang vil ha flere dresser/kjoler tilsendt til Norge var det bare å sende e-mail til "Yaly". De har nemlig lagret målene våre i deres database, noe så kjekt :) Her er nettsiden til butikken for de interesserte; www.yalycouture.com


2 kommentarer:

  1. Så gøy med skreddersydde klær da! Blir sikkert stilig :)

    SvarSlett
  2. Ja, det var kjempe gøy og de var veldig flinke. E bestilte tre kjoler, men e villa egentlig ha flere :P

    SvarSlett